Food festival v Kadani - PressKadaň

PressKadaň
PressKadaň
Přejít na obsah
  
První říjnovou sobotu se v odpoledních hodinách v ulici Jana Švermy uskutečnil Food festival národů. Development Center For Foreigners, za podpory města Kadaň a Ministerstva vnitra České republiky připravilo v rámci projektu "Multikulturní podzim a zima v Kadani" pro veřejnost ochutnávku tradičních pokrmů z různých koutů světa. Země jako Sýrie, Filipíny, Mongolsko, Nepál, Indie, Vietnam, Afghánistán, Bulharsko, Mongolsko, Ukrajina a Česká republika představila své kuchařské umění. Součástí akce byl připraven doprovodný program.  
 
Zde je seznam zemí a pokrmů z Food festivalu národů:
 
Česká republika - Vepřový guláš.
                            Tradiční český kynutý koláč - frgál posypaný drobenkou. Náplň frgálu byla tvarohová, povidlová a maková.
 
Bulharsko - Bob čorba s kebabčati a chléb - hustá fazolová polévka. Tradičné ostré fazole se zeleninou, mix hovězího a vepřového masa a bulharským chlebem.
                  Banitsa - koláč z křehounkého těsta se šťavnatou náplní z bílého sýra.
 
Vietnam - Vietnamské kuřecí nudle se zeleninou.
                Vegetariánské závitky.
                Smažené závitky s vepřovým masem.
 
Indie - Biryani - indický pokrm z rýže, zeleniny a kuřecího masa.
          Payasam - sladký rýžový pudink s oříšky.
          Appam curry with beef or chicken - indická placka s hovězím či kuřecím masem a kari omáčkou.  
 
Nepál - MOMO - nepálské knedlíčky plněné mletým kuřecím masem.
            Chicken curry pulawoo sel roti - smažený rýžový nepálský chléb s kuřecím masem a kari.
             Rýžový pudink.
 
Filipíny - Lumpiang Shanghai - jarní závitky s vepřovým masem.
              Pancit Bihon - filipínské rýžové nudle se zeleninou, kuřecím a vepřovým masem.
              Pork Adobo - rýže s vepřovým masem marinované v octě, sójové omáčce, česneku, bobkovém listě a zrnkách černého pepře.
              Sapin-sapin - rýžový a kokosový dezert.
              Kutsinta - dušený koláč z tapioky.
              Puto - tradiční filipínský koláč z rýžové mouky.
 
Sýrie - Shish Tawook Kabsa - tradiční syrské kuřecí maso s rýží.
          Quatayef - syrský sladký smažený knedlík.
          Kibbeh - smažený bulgur s mletým masem.
 
Afghánistán - Bolani . plněný afghánský chléb.
                     Kabuli Pulao - dušená rýže s rozinkami, zeleninou a jehněčím masem.
                     Baklava - sladký zákusek z listového těsta.
 
Mongolsko - Buuz - mongolské knedlíčky plněné mletým hovězím a vepřovým masem.
                    Cuivan - tradiční nudle s hovězím masem a zeleninou.
 
Ukrajina - Golubce - plněné zelné listy s mix kuřecím a hovězím mletým masem a zakysanou smetanou.
               Nalysnyky - tenké palačinky plněné tvarohem, mákem, zakysanou smetanou a rozinkami.
 

Text a foto: Pavel Zárybnický

Created with WebSite X5 a Vahar (c) 2022
Návrat na obsah